copyscape88x31
replicanieuwskopie
sluitvenster1a1
element14a

Toevallige vondst van oud boek maakt replica mogelijk
element30
replica schilderij Salvador Dali 'Muchacha en un ventana'

Landsmeer- zomer 2007.

Het doek "Parade des Cavaliers au Grand Palais" ofwel "Carrousel au Grand Palais" is een 'grisaille', een in grijstinten geverfd olieverf- schilderij op doek van 40x65,5 cm. De Franse schilder René Lelong schilderde het in 1910 voor het modemagazine Femina (in die tijd een niet ongebruikelijke methode, maar met veel meer detail en verfijndheid dan noodzakelijk voor het afdrukken in een magazine) en is een "fotografische" weergave van het elegante publiek tijdens de officiele groet van de ruiters aan de tribune. De ruiters zijn van het Cadre Noir de Saumur, welke een liefdadigheidsfeest organiseerden in het Parijse Grand Palais voor de slachtoffers van de overstromingen welke in dat jaar plaatsvonden.

Het doek hangt in het Parijse Musee Carnavalet en is een schenking uit de nalatenschap van een bekend Frans kunsthandelaar, Seligmann (de zgn. Collection Francois-Gerard Seligmann).

Wij kwamen het doek tegen tijdens een bezoek aan het museum, en zoals dat nu eenmaal gaat met een doek wat je echt aantrekt, voor ons beiden gold onafhankelijk van elkaar, dat we er nog eens naar terugliepen en nog eens...en nog eens. Toen maar een eenvoudige

foto genomen, aangezien de vrouwelijke helft van ons regelmatig een onderwerp zoekt voor haar eigen amateurschilderactiviteiten. Pas later realiseerden we ons dat we voor het schilderij dat we zochten in de huiskamer echt dit doek wilden. Onbereikbaar, dachten we, todat we er toevallig achterkwamen dat er een markt bestaat voor dergelijke wensen. De rest is bekend...Grootste moeilijkheid was het verkrijgen van een goede foto. Nergens was deze aanvankelijk te vinden. Bij navraag in het museum bleek het doek ook nog eens (tijdelijk) verdwenen te zijn in de kelders in verband met andere exposities, maar omdat we zo weg waren van dit schilderij was het misschien mogelijk met de conservator de kelder in te gaan....Uiteindelijk niet nodig, er bleek toch een boek te bestaan met een overzicht van de gehele Seligmann-collectie. Een professionele fotoscan van oorspronkelijk 25 MB gaf voldoende details, waarna de opdracht door MasterPainters Copies uitgevoerd kon worden, met een fantastich resultaat (Zie ook 'reacties van klanten').
Door Lucienne Buter en Leo Stam

element16c2a

"Onze" 'Bollongier' en 'De Heem' figureren in "Gooische Vrouwen"
element9
element9
replica schilderij Salvador Dali 'Muchacha en un ventana'
element9
replica schilderij Salvador Dali 'Muchacha en un ventana'
element9
element9
element9
element9 Foto: onze replicaschilderijen "Stilleven met bloemen" van Hans Bollongier element9
element9

Aalsmeer - zomer 2007.


Twee replicaschilderijen van onze Meesterschilders uit onze eigen vaste collectie die in onze showroom ter bezichtiging hangen, zijn door productiemaatschappij Endemol gekozen om te figureren in de succesvolle serie "Gooische Vrouwen".

Het gaat om 1 of 2 afleveringen die in het nieuwe seizoen vanaf september 2007 zullen worden uitgezonden op RTL4.

Wij van MasterPainters Copies zijn er trots op dat juist onze replica schilderijen hiervoor werden uitgekozen!

element16c2

Mr. en Mme. Lavoisier keren terug op 'hun' château

Beroemd schilderij van Jacques Louis David na ruim 2 eeuwen weer terug in Château de la Canière

Thuret, Frankrijk, eind mei 2007- De geschiedenis van Château de la Canière gaat terug tot in 1556, maar wij pakken de draad op in 1788, wanneer Antoine Laurent Lavoisier, op 27-jarige leeftijd getrouwd met de 13-jarige Marie Anne Pierette Paulze, samen met zijn vrouw het château bewoont. Lavoisier is dan al een gevestigd en befaamd chemicus, op hetzelfde wereldniveau als Isaac Newton in de fysica, Charles Darwin in de evolutionaire biologie, Albert Einstein in de relativiteitstheorie en Niels Bohr in de quantummechanica. Lavoisier wordt een van de mede-oprichters van de chemische firma Dupont de Nemours, thans het rijkste concern ter wereld. Hij publiceert vele wetenschappelijke geschriften, die door zijn vrouw van illustraties worden voorzien. Op het hoogtepunt van hun roem, in 1788, schildert de dan al befaamde Franse schilder Jacques Louis David een groot en mooi portret van het echtpaar in de salon van het château, dat op die plek dan ook een ereplaats krijgt.

Aan die gelukkige tijd op Château de la Canière komt een abrupt einde, wanneer de franse revolutionisten Lavoisier arresteren omdat hij ook als belastingadviseur en belastinginner heeft gewerkt voor de Franse koning, waarna hij in 1794 op 50-jarige leeftijd middels de guillotine ter dood wordt gebracht.

Door zijn rechtenstudie geïnteresseerd geraakt in de Franse politiek, was hij eerder al in opspraak gekomen door zijn betrokkenheid bij een politiek schandaal, en werd het schilderij in 1789 uit de salon verwijderd en samen met de laboratorium-attributen opgeslagen in de Librairie van het château. De firma Dupont de Nemours kocht later de laboratorium-inventaris van wijlen Lavoisier op. Na enkele jaren werd ook het schilderij verkocht, om twee eeuwen later (in 1924) in handen van de Amerikaanse miljardair John D. Rockefeller te belanden. Uiteindelijk kwam het magistrale werk in de collectie van het New Yorkse Metropolitan Museum of Art, waar het nu nog steeds is.

Château de la Canière is inmiddels een superluxe 5 sterren-hotel van Hampshire Classic Hotels (open juni 2007). Met de verwerving van deze replica in Echte Museum Kwaliteit van MasterPainters Copies door de directie van dit hotel zijn Monsieur et Madame Lavoisier echter nu, ruim twee eeuwen later, in volle glorie weer teruggekeerd op 'hun' château. Deze meesterlijke replica van formaat is nu te zien in het 'Restaurant Lavoisier' van het hotel.

element18
element18
SMED
element18
element18
element18 Portret van Monsieur et Madame Lavoisier, geschilderd door Jacques Louis David.
element18
element18 Le Cardinal Richelieu: element18
element18
element18
RichelieuMED
element18
element18
element18 Portret van Kardinaal Richelieu, van Philippe de Champaigne. element18
element18
LaCaniere2

Hotel-Château de la Canière, Thuret (Auvergne), France

Château de la Canière is sinds juni 2007 een super luxe vijfsterren Hampshire Classic Hotel.

Klik in het logo hieronder voor de website van Hotel Château de la Canière.

Ook nu te zien in Château de la Canière: deze replica van het portret-schilderij van Kardinaal Richelieu, geschilderd door Philippe de Champaigne, 1602-1674. Richelieu, eerste minister onder Koning Lodewijk XIII en toendertijd een van de machtigste mannen van Frankrijk, speelde een belangrijke (intriganten)rol bij de verwerving en verbouwing van het château door gunstelingen van de koning in de dertiger en veertiger jaren van de zeventiende eeuw.

lacan
logohamps
element16c

Nachtwacht-replica pronkstuk in Dallas, USA
CAFEREMBRANDT10152

Dallas April 2007-

Ronny Smeink had een droom: een 'Nederlands' Grand Café in de hoofdstad van Texas, Dallas. Een café dat een stukje Nederlandse gastvrijheid, gezelligheid en eetcultuur zou neerzetten in deze rijke Amerikaanse staat.

En dat is gelukt. Medio april 2007 gingen de deuren open en "Café Rembrandt" was direct vanaf het begin al 'the talk of the town'. Zowel recensies van culinair journalisten als die van restaurantbezoekers op de vele gastronomische gids-sites op Internet zijn unaniem enthousiast.

Komt het door de aldaar vrij onbekende Hollandse keuken, die door Ronny geserveerd wordt in een slimme mix met bekende Amerikaanse gerechten?
Komt het door de werkelijk prachtige inrichting die een allure uitstraalt die ver boven het gemiddelde café ligt?
Of komt het door de gigantische replica van Rembrandt's Nachtwacht (182 x 219 cm) van MasterPainters Copies die als 'piece de resistance' in dit schitterende interieur alle monden doet openvallen?

MasterPainters Portraits is er trots op een bijdrage te hebben mogen leveren aan de presentatie van Nederlands glorie in den vreemde.

 

element16c1
element13b

20 miljoen? Nee, 695 Euro!
kamonet
grklimt25
kamonet karembrandt
grklimt25 kacaravaggio
element19

REMBRANDT BRENGT BIJNA 20 MILJOEN EURO OP

NEW YORK, 25 jan. 2007-
De tweedaagse veiling van Oude Meesterwerken bij Sotheby heeft een absoluut prijsrecord mogen noteren van ruim 110 miljoen dollar.

Topstuk was een zeldzaam laat werk van Rembrandt, "St. Johannes de Grotere" uit 1661, dat voor 25,8 miljoen dollar (bijna 20 miljoen Euro) afhamerde. Twee bieders die elkaar hevig bevochten stuwden de prijs tot ongekende hoogte op. De uiteindelijke koper wenste anoniem te blijven.

Er gaat uiteraard niets boven het origineel, maar als u geen 20 miljoen of méér over heeft kunt u ook van dit prachtige werk genieten voor heel wat minder, in de vorm van een replica die zelfs kunstkenners zal verbazen.

element19 StamestheGreaterrembr element19
kacaravaggio
kacaravaggio karenoir karembrandt
kaleonardo karembrandt kavangogh
kaleonardo

TASCHEN SCHILDERS-BOEKEN:
HEEL BETAALBAAR EN EEN BRON VAN INSPIRATIE VOOR DE KEUZE VAN UW REPLICA!

De wereldberoemde Duitse firma Taschen maakt prachtige kunstboeken. In de serie 'Grote Schilders' zijn er al vele tientallen titels verschenen, waarvan vele in het Nederlands. Prijzen: E 6,99 -
E 9,99 - E 12,99. U vindt ze o.a. bij De Slegte en Bruna. U kunt ze ook bestellen op de
website van Taschen: klik hier!

element19
element19 St. Johannes de Grotere, door Rembrandt van Rijn. element19
taschenlogo1
element19
element16
UW VOORDEEL:
telegraafbericht
element22
CatrinaHooghsaet element22
element22 CatrinaHooghsaet

Als de heren slim zijn,
element22
element22 Portret van Catrina Hoogsaet, door Rembrandt van Rijn. element22
element22
element16a1

Meesterschilders ontwikkelen speciaal procedé

December 2006-
Bij alle olieverfschilderijen die op canvas (schilderslinnen) geschilderd zijn, kan men, van heel dichtbij, de structuur van het canvas zien. In vroeger tijden werd echter ook veel op hout (panelen) geschilderd. Bij die schilderingen ziet men uiteraard geen canvasstructuur, maar is de schildering geheel vlak (op wat horizontale 'lijnen', ten gevolge van de aanwezige nerven in het hout, na).

element6
element6
element6
element6
element6 Stilleven 1 en Stilleven 2, element6
element6
element6
element6

Omdat vandaag de dag de juiste houtsoorten hiervoor niet meer beschikbaar zijn, wordt nu praktisch niet meer op hout geschilderd. De klant voor deze replica wilde echter wel dezelfde uitstraling bereiken die een op hout geschilderd schilderij zou hebben.

In overleg met onze Meesterschilders hebben wij toen een speciaal procédé ontwikkeld:
wij hebben bij een speciale leverancier z.g. "oud canvas" ingekocht; dit is niet echt oud canvas, maar canvas dat volgens aloude ambachtelijke tradities op bijzondere wijze geweven is en daarna volgens een geheime techniek nabewerkt wordt.

Vervolgens hebben onze Meesterschilders daarop eerst 1 laag olieverf 'mager' opgebracht als gronding, deze laten drogen, en dit nog 4 maal herhaald. Het gevolg was dat er een volkomen vlakke ondergrond van 5 lagen gronding ontstond, waar bovenop pas de schildering zelf werd geschilderd.
Het resultaat: deze op canvas geschilderde replica ziet er precies zo uit als ware deze op hout geschilderd, daarmee een extra dimensie toevoegend aan onze Museum Kwaliteit!

Deze procedure vergt duurder canvas en meer tijd, waarvoor een toeslag geldt van ca. 20% op de prijs, en is op verzoek beschikbaar bij elke replica waarvan het origineel op hout is geschilderd.

element16a

RENOIR'S "LES DEUX SOEURS" GEVEILD VOOR RUIM 9 MILJOEN EURO!

LONDON, 27 jan. 2007- By Sotheby's London heeft het uit 1889 daterende werk van Pierre Auguste Renoir "Les Deux Soeurs" 6,1 miljoen Pond (ruim 9 miljoen Euro) opgebracht, door het hoogste bod van een bieder per telefoon.

Het werk was ter veiling aangeboden door de erven van Charles Lachman, de stichter van het Revlon-concern.

Wie 9 miljoen Euro wat veel vindt kan het ook aan de muur van z'n eigen huis krijgen voor aanzienlijk minder, als perfecte replica.

element24
VAN 9 MILJOEN sistersdef element24
element24 sistersdef
element26
element26 Les Deux Soeurs van Pierre Auguste Renoir.
element24
element16b
sluitvenster1a
element2

replicaschilderij Catharina Hoogsaet door Rembrandt van Rijn
replicaschilderij Les Deux Soeurs door Pierre Auguste Renoir
replicaschilderij Portret van Mr. et Mme Lavoisier door Jacques Louis David
replicaschilderij Portret van kardinaal Richelieu door Philippe de Champaigne
replicaschilderij St. Johannes de Grotere door Rembrandt van Rijn
replicaschilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn
replicaschilderij Stilleven met bloemen door Hans Bollongier
replicaschilderij Vivat Oraenge door Jan Davidsz. de Heem
replicaschilderij Parade de Cavaliers door René Lelong

replica schilderij Catharina Hoogsaet door Rembrandt van Rijn
replica schilderij Les Deux Soeurs door Pierre Auguste Renoir
replica schilderij Portret van Mr. et Mme Lavoisier door Jacques Louis David
replica schilderij Portret van kardinaal Richelieu door Philippe de Champaigne
replica schilderij St. Johannes de Grotere door Rembrandt van Rijn
replica schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn
replica schilderij Stilleven met bloemen door Hans Bollongier
replica schilderij Vivat Oraenge door Jan Davidsz. de Heem
replica schilderij Parade de Cavaliers door René Lelong